Gea Weersma tijdens de presentatie staande naast het scherm.tijdens de presentatie.

25 februari 2023 • Nieuwsbericht

Presentatie met workshop: De uitdagingen van een fysieke of visuele beperking

Afgelopen maandag 13 februari hebben Jessica Mol, Anco Van Den Berg en Gea Weersma-Versteeg van Oog voor Iedereen op uitnodiging van Veens Academie een presentatie met workshop mogen geven. Het thema van de workshop was: De uitdagingen van een fysieke of visuele beperking.
Het was een interessante avond die bestond uit een algemene presentatie waarin wij de deelnemers meenamen in de wereld van het visueel en/of fysiek beperkt zijn. In het eerste deel hebben zij ervaringsverhalen verteld en enkele tips en aanraders gedeeld. In het tweede deel werd de praktijk geoefend. De deelnemers hebben met een blindenstok en donkere bril een rondje door de ruimte kunnen lopen om zo zelf te ervaren hoe het is om bijna niets te kunnen zien. Ook waren er 2 rolstoelen waarin ze zelf konden zitten of geduwd werden door een ander om ook de fysieke beperking te ervaren.
De deelnemers waren na afloop erg enthousiast en hadden veel geleerd over zaken waar ze voorheen niet over na gedacht hadden. Ze hadden veel lof en bewondering voor de wijze waarop de avond verzorgd was. Ze gingen met veel tips en ideeën naar huis.
Gea Weersma voor de grope toehoorders tijdens de presentatie.            Gea Weersma met Jayle in gesprek met Anco van den Berg tijden de presentatie.
Tijdens de workshop: dame met simulatiebril en taststok en een heer in een rolstoel o.b.v. Anco van den Berg.            Dame met simulatie bril en taststok en Jessica Mol tijdens de workshop.

 

Terug naar overzicht
Portretfoto

Gea Weersma

Vertelt je graag meer over 'Presentatie met workshop: De uitdagingen van een fysieke of visuele beperking'.

06-57664957 Stuur een e-mail