Over OVI

Oog voor Iedereen (OVI) is een stichting zonder winstoogmerk. OVI draait volledig op de inzet van vrijwilligers en dat zijn zowel mensen mét als zónder een visuele of fysieke beperking. Wij vinden dat onze samenleving in al zijn aspecten toegankelijk moet worden voor iedereen. Om dat te bereiken creëren we bewustwording door op een aansprekende manier mensen te informeren over onze ervaringen op het gebied van digitale en fysieke toegankelijkheid.

Meer over toegankelijkheid
2 dames lopen door een kantoorgang
plus min toets

Doel 1: digitale toegankelijkheid

In de huidige maatschappij is digitale toegankelijkheid van groot belang. Toch blijkt circa 95% van de websites geen rekening te houden met mensen die bijvoorbeeld een visuele beperking hebben, laaggeletterd zijn of fysiek niet in staat zijn een muis te bedienen. En dat terwijl er richtlijnen zijn hoe het wel kan: met meer contrast bij het kleurgebruik, met het labelen van afbeeldingen en met het kunnen navigeren met het toetsenbord bijvoorbeeld.

Rolstoelrijder gaat pand binnen

Doel 2: fysieke toegankelijkheid

De wettelijke verplichting dat winkels, horecagelegenheden en openbare gebouwen  rolstoeltoegankelijk moesten worden, heeft letterlijk heel wat drempels weggehaald. Toch blijven er verbeteringen nodig, zoals brede gangpaden in winkels maar bijvoorbeeld ook rolstoeltoegankelijke toiletten. Door te investeren in toegankelijkheid houdt u niet langer de deur gesloten voor gasten of klanten en krijgt u er een nieuwe doelgroep bij.

Wat OVI doet


We willen optimale toegankelijkheid bereiken door informatie te verstrekken en voorlichting te geven. We komen bijvoorbeeld graag langs op scholen, om kinderen al van jongs af aan op een ontspannen manier kennis te laten maken met de gevolgen van een beperking. Verder verzorgen wij presentaties bij o.a. bedrijven, netwerkorganisaties, instellingen, verenigingen en gemeenten. Wij vertellen daar, hoe wij er – net als iedereen – bij kunnen horen.

Wilt u dat wij ook bij uw organisatie een keertje langskomen? Mail dan naar info@oogvooriedereen.nl en wij zullen zeker contact met u opnemen!

Voortzetting

Wilt u dat wij onze doelstellingen blijven uitdragen, dan werkt u daaraan mee door hier eenmalig of periodiek te Doneren.

Doneer nu

Partner worden van OVI

Elk bedrijf en iedere organisatie kan voor slechts € 150 per jaar OVI-partner worden. Van dat geld onderhouden wij onder andere onze website en maken we voorlichtingsmateriaal. Wij konden onze stichting beginnen dankzij steun van het Bartiméus Fonds. Aan ons nu de taak om partners te vinden, zodat wij ons werk voort kunnen zetten. Iedere OVI-partner krijgt onder andere een quickscan van de eigen website, inclusief een toegankelijkheidsrapport met aanbevelingen.

Word partner

Medewerkers

Portretfoto

Gea Weersma

Voorzitter en penningmeester

Portretfoto

Jessica Mol

Secretaris

Portretfoto

Wilhelm van de Glind

Algemeen bestuurslid