Nederlandse vertaling webrichtlijnen:
websites en apps toegankelijk voor iedereen

Het is voor iedereen belangrijk dat websites, online documenten en mobiele applicaties toegankelijk zijn, zeker voor mensen met een beperking in een tijd waarin we steeds vaker alles online doen.

Het gaat soms om eenvoudige zaken zoals goed contrast tussen tekst en achtergrond, of een beschrijvende tekst bij een afbeelding of video die anders niet te volgen is voor iemand die niet goed ziet. Maar ook of een website of document werkt op een tablet of kan worden gelezen door spraaksoftware.


De ervaring leert ook dat wanneer een webshop, site of app makkelijk bruikbaar is voor iemand met een (visuele) beperking, deze vaak voor iedereen fijner werkt.

 

‘Door websites, apps en online documenten toegankelijk te maken zorgen we dat iedereen kan meedoen, ook mensen met een visuele, auditieve, motorische, verstandelijke of andere beperking’, zegt Eric Velleman van stichting Accessibility.


De Nederlandse vertaling van de webrichtlijnen voor professionals is beschikbaar op de website van het W3C (World Wide Web Consortium) waar internationaal meer dan 400 organisaties bij betrokken zijn, waaronder veel bedrijven, overheden, web developers en belangenorganisaties. https://www..w3.org/Translations/WCAG21-nl/

xwebsite-compliance-ada-wcag-1.jpg
images.jpeg